top of page

Çocuklar duygularını, düÅŸüncelerini, deneyimlerini yetiÅŸkinler gibi ifade edemezler. Oyun terapisi; çocukların oyun ve oyuncaklar aracılığı ile duygularını, yaÅŸadıklarını ve deneyimlerini en baÅŸtan yaratabilmelerine ve bu ÅŸekilde de ihtiyaçlarını ifade edebilmelerine izin veren bir terapi yöntemidir. Terapistin oluÅŸturduÄŸu güven ortamında çocuk, oyunun gücünden faydalanarak, kabul gördüÄŸünü, yargılanmadığını, eleÅŸtirilmediÄŸini bildiÄŸi bir ortamda onu zorlayan deneyimleri terapistin eÅŸlikçiliÄŸi ile yeniden yaratır ve bu deneyimi farklı ÅŸekilde tecrübe etme ÅŸansı bulur.

​

Oyun terapisi, sembolik oyun oynama kapasitesine (2-2.5 yaÅŸ aralığında oluÅŸması beklenir) sahip olan tüm çocuklarla yapılabilmektedir. Özellikle Travma Sonrası Stres BozukluÄŸu, Yas, Depresyon, Tuvalet ve Yeme Problemleri, Uyum Zorlukları (okula vb), Özgüven, Kaygı ve Korku, BaÄŸlanma Zorlukları, Ä°liÅŸkisel Zorluklar gibi alanlarda kullanılmaktadır.

 

Merkezimizde Deneyimsel Oyun Terapisi (DOT), Çocuk Merkezli Oyun Terapisi (ÇMOT), BiliÅŸsel Davranışçı Oyun Terapisi (BDOT) yönelimli oyun terapileri uygulanmaktadır.

bottom of page